Volim te. Ne možeš mi to oduzeti.

Ne možeš da pretpostaviš šta sve mogu da ostavim, leđa okrenem i odlazim.

06.04.2017.

MM

Zaljubila sam se u tebe preko ušiju. Voljela sam toliko stvari u vezi tebe. Obožavala sam tvoj smijeh. Način na koji si me gledao. Noći u kojima smo ostajali budni do 5. Način na koji si me ljubio i tvoje zagrljaje. Tvoj miris. Počela sam shvaćati da osjećam nešto prema tebi kad su mi sitnice izmamile osmijeh na lice. Smijala bih se načinu na koji si hodao, govorio ili gledao nešto. Bojala sam se izgubiti te. Bojala sam se da će se druge djevojke zaljubiti u tebe i vidjeti ono što ja vidim. Bojala sam se da ćeš shvatiti da ima boljih od mene. Odjednom više nisi bio sjajan. Počeli smo se svađati. Govorila sam i radila što god si ti htio kako me ne bi napustio. Nikad nisam rekla da si u krivu. Nisam mogla podnijeti činjenicu da bi mogao otići od mene. Tražila sam izgovore za tvoje ponašanje koje sam govorila prijateljicama. Nisam znala da sam stvorila čudovište. Jesi li to znao? Jesi li znao da si u krivu svaki puta? Jesi li znao da govorim da si u pravu kako me ne bi ostavio? Jesi li znao da sam ti željela nešto dokazati? Jesi li znao koliko si mi boli nanio? Pusti da ti kažem o boli koju si stvorio mome srcu. Provela sam bezbroj noći uplakanih očiju, pitajući se kad će prestati boljeti. Prsa su me stezala. Glava me boljela. Željela sam spavati, a nisam mogla. Išla sam u školu nakon što sam jedva spavala 2 sata. Živjela sam jedva, dan po dan. Prekrivala sam šminkom podočnjake i svima govorila da sam dobro. Opijala sam se kako bih se riješila boli. Zbog tebe sam se osjećala bezvrijedno. Ja sam griješila, a ti si bio bez ijedne mane. Ja sam pretjerano reagirala. Ponos ti je bio važniji od mene. Trebala sam raditi neke gluposti da zadobim tvoju pažnju. Molim se da svojoj curi to nećeš raditi. Nemoj joj stvoriti osjećaj bezvrijednosti. Nemoj joj reći da je voliš ako je ne voliš. Nemoj joj lagati kao meni. Nemoj manipulirati njome. Nemoj da se mora opijati. Nemoj učiniti da se osjeća kao da je smrt bolja opcija. Još jedna stvar. Nakon svega bih i dalje ostavila sve i svakoga zbog tebe. Odabrala bih te. Nakon sve boli. Istina je sljedeća. Ne mogu te mrziti. Nije da ne želim. Želim da osjetiš bolu kakvu sam ja osjećala. Želim da plačeš. Želim da osjećaš pritisak u prsima. Želim da osjećaš prazninu. Želim da ne možeš jesti od boli. Koliko god želim da se tako osjećaš… Ne želim. Nitko to ne zaslužuje. Ja to nisam zaslužila. Ipak, hvala ti. Hvala što si me slomio. Sad sam snažnija i znam koliko vrijedim. U mome srcu će uvijek postojati mjesto za tebe. Za nekoga koga bih trebala mrziti ja i dalje osjećam ljubav.

06.04.2017.

Danas je možda grozan dan, ali sutra će biti bolje.

Danas je možda bio najgori dan u tvom životu. Najdužih 24 sata. Iscrpljujućih 1.440 minuta. Srceparajući 86,400 sekundi što si ikada doživjela. Možda si danas imala najteži ispit, prekinula vezu, izgubila prijatelja ili rođaka, svjedočila groznoj svađi ili rastavi braka, ili si prošla kroz tisuće sitnih, užasnih trenutka koji su ostali u mislima kada si se srušila na svoj krevet na kraju dana, iscrpljena i u suzama. Potpuno te razumije. Današnji dan je bio totalno sr…. I znam da sada imaš osjećaj kao da se ne možeš više pomaknuti, nemaš snage za ništa, kao da su ti lanci oko ruku i nogu, kao da te drže poput taoca u tvom vlastitom krevetu. Znam da se osjećaš kao da su ti utezi na srcu, da te nešto snažno stišće u prsima da jedva možeš disati. Da sve znam kako se sada osjećaš. Sva odlučnost koju obično imaš, sva motivacija koju obično nađeš u najdubljim dijelovima svog srca, i sve to samopouzdanje i sreća i snaga koju si imala u prošlosti – je nestala. Sve što trenutno osjećaš je praznina. Razumijem. Život nas ponekad slomi. Lomi do točke u kojoj ne znamo tko smo više. Ali želim ti dati onaj tračak svjetla za koji se nadam da ćeš se uhvatiti – Danas je jedan dan, 24 sata, 1.440 minuta, 86,000 sekundi. I završit će. Današnji dan je bio dug, možda i bolan, možda i težak i frustrirajuć. Možda te ostavio bez smjera i bez nade. Ali dolazi sutra, a sutra je ipak novi dan. Bol od danas, teret, nered i buka – to će sve nestati, kao što će sunce sutra izaći. A u zoru će doći druga prilika. Prilika da riješiš probleme iz prošlosti. Prilika za obnovu onoga odakle si srušena. Prilika za započeti ispočetka. Prilika da ozdraviš. Danas može biti najteži dan koji si ikada prošla – ali danas je dan koji je privremen. Danas neće trajati zauvijek. Danas će prestati, neće više postojati i da, postat će samo sjećanje. To ne umanjuje bol koju si imala. Ne možeš naravno reći da ono što se dogodilo i ono što si osjetila nije bilo stvarno ili važno, jer je. Ali ne dopusti sebi vezivanje uz ono što se danas dogodilo. Ne možeš dopustiti da ta 24 sata vode tvoju budućnost i da te drže zarobljenu u kutu. Jer sigurno će se opet dogoditi loše situacije u životu, no ako ih uspiješ malo zanemariti, sjetit ćeš se da su prolazne. Moraš naučiti nešto od danas, rasti od danas. Moraš iskoristiti danas da sebe potakneš da ojačaš, da postaneš moćnija nego što si ikada mislila da je moguće. Moraš osvijestiti lekcije koje si danas naučila, ljude koji su te danas slomili, i iskoristiti ih za svoj napredak. Moraš naučiti kako loše pretvoriti u vrline u svom srcu. I moraš gledati na sutra sa svježim očima. Jer danas je danas, ali uskoro će biti jučer. I nakon dva dana, dva tjedna, dvije godine, možda se današnjeg dana više nećeš ni sjećati, postat će dio tvoje prošlosti. Zato ostavi današnji dan iza sebe, raduj se sutra i novim početcima. Jer ti zaslužuješ novo sutra.

06.04.2017.

Bez tebe.

Bez tebe, sve si isplanirao. Pomalo si se udaljavao, a ja sam sve više željela da ostaneš. Što si više želio otići, više sam te voljela. Najgore je tugovati nad gubitkom osobe koja je živa. U smislu osobe koju sam voljela, više ipak nisi živ. Barem ne za mene. Nikad neću razumjeti čime sam zaslužila takvog manipulatora koji me nezamislivo povrijedio. Sad mi je lagano pustiti te. Ne trzam se na zvuk tvog imena. Nemam potrebu pričati o tebi. Nemam potrebu ogovarati te. Trebaš znati da si pustio osobu koja bi zauvijek bila uz tebe. Hvala ti što si mi pokazao da ljubav može biti predivna i bez tebe. Hvala ti što si mi lagao. Naučio si me da su riječi bez djela beznačajne. Pokazao si mi da ti ljudi koje najviše voliš ponekad prvi okrenu leđa. Dokazao si da je povjerenje slijepo i da je riskantno vjerovati u stvari koje ne vidiš. Otvorio si mi oči znakovima laži i zavaravanja. Sada znam što trebam tražiti prije nego srce pružim nekom novom. Hvala ti što si me ignorirao. Zbog tebe sam se osjećala usamljeno, nesigurno i neželjeno. Uzrokovao si da se osjećam očajno, jer sam ti dala kontrolu nad svojim osjećajima. Shvatila sam da su izgovori bili samo sredstva do tvog cilja, jer netko tko te istinski voli naći će vremena za tebe. Pokazivao si sposobnost da manipuliraš mojim srcem i sada znam bolje. Moja sreća pripada meni i više nije određena nečijom pažnjom i nježnošću. Hvala ti što si otišao. Tvoje uvrede i igrice mi nisu dale mira i noćima nisam mogla zaspati. Tvoja prisutnost me gušila, a sada napokon opet dišem. Tvoja moć je učinila da se osjećam slomljeno i nepotpuno. Sad kad te nema, napokon učim biti potpuna dok sam sama. Hvala ti što si krenuo dalje. Nisam znala da nešto može biti toliko bolno kao tvoj odlazak, dok te nisam vidjela s drugom. Taj prizor me ostavio u suzama, a pomisao da je ljubiš me dovela do toga da padnem na koljena. Gore od spoznaje da me ne voliš je bilo kako si me lako zamijenio. Na taj način si me prisilio da sebi priznam da je zauvijek gotovo. Mislila sam da će me bol uništiti zauvijek, ali sam dokazala da sam neuništiva. Hvala ti što si me natjerao da shvatim vlastitu vrijednost. Sad znam da kvaliteta mog života nije povezana s vezom. Više nisam nesigurna i slomljena djevojčica koja se zaljubila u nekog tko me ne poštuje. Snažnija sam, mudrija, samopouzdanija i znam što mogu ponuditi svijetu. Znam bolje od toga da pristanem na prosječno. Ponekad me boli usamljenost, ali učim. Trebat će vremena i strpljenja, ali znam da me negdje čeka prava ljubav. Hvala ti što si me uvjerio da ta ljubav nije s tobom.

<< 04/2017 >>
nedponutosricetpetsub
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30